Seneste Nyheder

Rekordmakrel til Kristoffer, 02-08-2015

Jeg havde arbejdet hele natten og fik fri meget tidlig morgen. Lyset var begyndt at skinne igennem og efter ikke at havde været på kysten meget længe ville jeg lige bruge en halv time med stangen.
Jeg vil satse på vestkysten på et spot hvor jeg før havde fanget havbars. Jeg riggede en snurrebasse til med en str. 1/0 S-61 krog. Efter at havet fisket det første stræk uden at mærke eller se noget som helst, var der pludselig noget der slog til blinket. Troede straks det var havbars men ak nej.
Kort efter begyndte vandet bogstavelig talt at koge af fisk. Store som små sprang helt fri af vandet og blev ved med at slå til blinket, dog uden at blive kroget.

I min frustration løb jeg op til bilen og riggede min fluestang til. Den er altid med i bilen men bliver sjælendt brugt da min tålmodighed ikke er til den slags fiskeri. Jeg satte en sprælsk lyserød flue på med lyserøde ben. Da jeg i rask tempo vendte ned mod kysten igen var stimen væk. Jeg tog et par kast med fluen uden der skete noget. Dog spottede jeg 100 m nede af stykket stimen med "kogende" fisk. Jeg satte, uden at tænke videre over det, i løb som jeg aldrig havde løbet før, 200 m i fuld spurt langs kysten.

Stimen flyttede sig utroligt hurtigt. Jeg havde trukket line af hjulet og løb nu mens jeg var ved at falde i linen der blev trukket gennem sand, tang og sten. Da jeg kom på den anden side af stimen tog jeg det første kast. Strippede flue vildt og voldsomt tilbage, helt ind til stangspidsen uden der skete noget. Nu var stimen lige foran mig ikke mere end 2-3 m fra land. Jeg lagde det længste kast min kasteteknik tillod og lod fluen synke lidt hvorefter jeg strippede korte men hurtige ryk.
Først da jeg skulle til at løfte stangen for at kaste igen huggede fisken! straks tog fisken alt linen som jeg havde strippet af hjulet hvorefter den tog yderligere 2m line på hjulet. Det hele skete i løbet af nul komma fem og jeg havde hurtigt i tankerne at det var en af de lynhurtige makreller som rammer vores kyster hver sommer.
Efter en kort men meget tempo fuldt fight hvor jeg til tider ikke kunne holde kontakten til fisken kunne jeg kante en stor og meget tyk makrel op på sandet. Jeg kastede mig over fisken for at få den smidt helt op på land. Jeg skød nogle hurtige billede og vejede den på min mini nøgleringsvægt. Den viste omkring 1,1 kg fordelt på 47cm.

Jeg havde meget ringe internetforbindelse på telefonen og kunne kun lige skrive en besked til en makker som meget hurtigt skrev igen at det var en imponerende makrel. Kort efter skrev han at det var en ny Danmarksrekord i fluekategorien. Jeg var meget tilfreds med fisken men prøvede at fiske videre. Fangede dog kun 4 makreller inden stimen forsvandt ligeså hurtigt som den kom.
Da jeg kom hjem vejede den store makrel på køkkenvægten som viste 1,122 kg! er glad og tilfreds med fiskeriet som dog kom til at vare lidt længere end den halve time det var ment.


Alle nyheder