Seneste Nyheder

Så "hakker" (rød)spætten, 26-10-2015

Lars, Dan og Søren har været en tur på Øresund med SU båden fra Vedbæk. Turen var efter fladfisk og det endte med et rent rødspætte bonanza. Her er Søren´s beretning fra turen:

Dan kontaktede undertegnede for en rum tid siden og oplyste, at han havde booket SU båden i Vedbæk den 20.10 og at den stod på fladfisketur. Med som gast var også inviteret Lars Erik. Så det var bare med at få reserveret en feriedag fra arbejdet og så håbe på godt vejr.

Nu er det ikke så tit at jeg kommer på Sundet mere, men jeg kan forsikre om, at jeg ikke kan huske en fiskedag med så svag vind og så lidt strøm som var tilfældet, da vi stævnede ud i jollen fra Vedbæk kl. 8 om morgenen. Og det blev ved i de ca. 5 timer vi var på vandet.

Tidligere erfaring viser, at svag strøm og ditto vind som gør, at man ligger næsten stille - ikke er optimalt til fladfiskeriet. Så Dan måtte i gang med at multitaske – ved både at sejle båden fremad i svag fart, kigge på ekkolod og fiske samtidig.

Der gik ikke lang tid før vi fandt et lille område hvor vi fik et triple hug – og til vores glæde, var det 3 rødspætter.

Det viste sig ikke at være en tilfældighed – idet rødspætterne virkelig var i stødet denne dag. Samlet fik vi 28 rødspætter ud af 40 fangne fladfisk – hvilket vi aldrig har oplevet før. Det var store flotte spætter med 6 over kiloet og den største på 1,2 kg. Der kom også et par rigtigt store isinger i båden, sammen med 15 torsk.

Det var ikke nemt at finde fisk hele tiden – da vi overhovedet ikke drev nogen steder, men ved hjælp at Lars Eriks håndbårne GPS og Dans ”fiskenæse” – fik vi ramt de meget små knolde – hvor fiskene åbenbart stod samlet. Bedste fiskeri var på mellem 8 og 10 meter vand.

Lars Erik – den gamle havørred-ræv - fik virkelig hul på ”spættebylden” med et farligt tackle monteret med en pirk malet af Ole Gregersen (super finish og frække farver) og landede flere store spætter.

Tak til Dan for en herlig dag på Sundet – på trods af de lidt vanskelige forhold.

Knæk og bræk fra
Søren B. Hansen


Alle nyheder