Seneste Nyheder

Rasmus på geddesjov, 25-11-2015


På Geddetur

Jesper og jeg mødes ved søen søndag morgen inden det bliver lyst. I lygternes skær gør vi hurtigt båden klar til afgang.

Det var første tur til denne sø dette efterår. Det er en af mine favorit søer i det midt sjællandske. Det er ikke altid men får store fisk, men der er altid fisk der er i hugget.

Vi har ikke fisket mange minutter, før jeg får dagens første hug. Det er ikke nogen stor gedde og det kræver ikke den store fight at lande den, men det lover godt for resten af dagen. Gedden er faldet for en Savage Gear Herring Shad. Jeg når knap nok at genudsætte gedden før Jesper har bid. Det er en lidt større fisk og forventninger til dagens fiskeri stiger.

I løbet af morgenen kommer der flere både på vandt og vi kan se at alle båd får fisk i løbet af formiddagen.

Efterhånden som morgen bliver til formiddag bliver der længere mellem huggene. Vi tager en kort afstikker til en anden del af søen, men her er der ikke meget at se på ekkoloddet og vi får også kun en enkelt gedde.

Efter rapport om et trippelhug, sejler vi straks tilbage til udgangspunkt hvor vi startede dagens fiskeri. Der går heller ikke længe før der igen er fisk på krogen. Desværre er der ikke nogen af de store gedder der gider lege med.

Vi fisker frem til frokost og dagens fangst bliver gjort op til 12 gedder op til 4 kg. Det er sjældent at vi mister særlig mange fisk, men idag mistede i flere end vi landede.

Vi er tilbage på søen igen næste weekend, hvor jagten på nogle af søen store gedder går ind.

Knæk og bræk
Rasmus Rye


Alle nyheder