Seneste Nyheder

Rasmus atter på søen, 20-12-2015

Så var det igen blevet tid til en tur på søen efter gedder. Sidste vi var ude havde vi et fint fiskeri med en del gedder over 5 kg, og det ville vi prøve at følge op med nogle endnu større gedder.

Da vi ankommer til søen er det første vi ser, at vandstanden er steget betragteligt og det ender med at blive lidt af en kamp at komme i båden med alt vores grej. Jesper er heldigvis lidt af en søulk og redder dagens tur.

Vi får hurtigt vores agn i vandet, en god blanding af shads og woblere, alle i størrelse XL. Der går en halv time får vi får det første hug, fisken er godt kroget og bliver landet sikkert. En flot gedde på et par kilo.

De første par timer er de fleste hug på vores shads, mens det senere på formiddagen næsten kun er de store woblere der giver fisk. Vi har en del hug i løbet af dagen, hvor fiskede desværre ikke bliver kroget og jeg mister også selv en flot stor gedde som ikke er ordenligt kroget. Det bliver ’kun’ til 8 gedder i båden.

Desværre fik vi ikke nogen af søens store fisk på krogen, men vi havde en rigtig hyggelig dag i dejlig mildt december vejr, og vi lærte også lidt om fiskeriet på søen.

En af mine observationer her i efteråret er, at hvis der lige har været et temperaturfald, hugger gedderne lidt forsigtigere og kan derfor være svære at kroge. Det er specielt på woblerne at de ikke bliver så let kroget, mens gummidyr med stingers giver et bedre kroghold.

Næste tur bliver til en ny sø, vi ikke har fisket på tidligere i år.

Knæk og bræk, og glædelig jul :o)
Rasmus Rye


Alle nyheder