Seneste Nyheder

Venskabsdysten mod Sorø, 25-03-2016I søndags var det blevet tid til årets første ”venskabsdyst” med Sorø Lystfiskerforening. Dagens slag skulle stå ved St. Vejleå, så vi mødtes i klubhuset til en gang morgenmad kl. 06.30.
Her blev dagens fiskeri gennemgået og der skulle selvfølgelig også lige ”hyggemobbes” lidt.
Efter morgenmaden gik de fleste over i åen for at fiske efter aborrer og fredfisk, men der nogle enkelte som satsede i havnen efter havørreder.

I åen fordelte vi os og fiskeriet begyndte. Det var ikke de mest optimale forhold, idet det var diset og vandstanden var meget lav. Der var dog fisk hjemme og det varede ikke længe før de første aborrer måtte en tur på land. Bent Hytholm lagde hårdt ud med en ny PR på 1,50 kilo, så var stilen ligesom lagt 
Fiskeriet kørte faktisk ganske rimeligt og der kom fint med fisk på land. Der var nogle fisk over kiloet, så det tegnede til at blive en fin dag.

Dan fiskede efter brasen som også talte med og han fik gang i fiskeriet rimeligt hurtigt. Han fik bl.a. et par 3 kilos fisk, hvilket kunne vise sig at være vigtigt når resultat skulle gøres op.
Op til turen havde der været store spekulationer om agnen til dagens fiskeri. Vi er efterhånden nået så langt hen på sæsonen, at det stort set kun er levende fjordrejer som kan overliste aborrerne.
Problemet var dog at vi ingen rejer havde og de er ikke nemme at komme i nærheden af, når vandet i havet er så koldt som det er i øjeblikket. Der havde dog været flere ekspeditioner ude fra begge klubber, så det var lykkedes at skrabe rejer sammen til dagens fiskeri.

I løbet dagen blev der fisket og hygget på bredden og fiskeriet forsatte viste sig fra sin bedre side. Der kom jævnt med aborrer op og Dan havde stadig gang i brasenerne.
Vi sluttede fiskeriet kl. 14.00, hvorefter der var samling i klubhuset. Her blev der serveret en velfortjent Chili Con Carne til de sultne lystfiskere, hvilket blev indtaget med stort velbehag. Det samlede resultat blev regnet ud og det viste sig at det var gået som det skulle. Ishøj Sportsfiskerklub 77 point, mens Sorø Lystfiskerforening endte på 34 point.

Dagens største aborre blev Bent Hytholms flotte aborre på 1,50 kilo, mens de næste vejede 1,46 og 1,44 kilo. Der blev derudover fanget en hel del over kiloet. Den største brasen fangede Dan, det var en fin fisk på 3.30 kilo. Der blev desværre ikke fanget nogen havørreder, men det var også svære forhold i havnen, med helt stillestående og spritklart vand.

Tak til Sorø Lystfiskerforening for en rigtig hyggelig dag og vi glæder os allerede til november, hvor Sorø er vært for den næste venskabsdyst.


Alle nyheder