Seneste Nyheder

Andefiskeriet, 14-12-2016Lørdag den 26. november blev der afholdt Andefiskeri i Ishøj Sportsfiskerklub. Andefiskeriet er hvert år slået sammen med Klubmesterskabet. Til denne 4. afdeling gælder det kun aborrefiskeriet i og omkring St. Vejle Å.
Dagene op til arrangementet gik med at skrabe rejer i diverse fjorde samt skaffe skaller. Der havde gået rygter om at fiskeriet i området ville blive svært og i særledes hvis der skulle fiskes med gummi, så derfor var den levende agn afgørende!

Lørdag morgen mødes vi nede i Klubhuset til morgenmad bestående af hvidt brød og massere af pålæg! Mens dagens taktik blev lagt kunne man lige tage et kig over på dette års overdådige præmiebord! Turleder Dan Rasmussen havde været rundt hos nær og fjern for at indsamle fornemme præmier hos diverse sponsorer! Steven Sander Jensen havde også hævet i trådene og skaffet en hel del præmier. Oven i alle disse herlige præmier skulle der ligges vin og ænder oveni til vinderne.

Da morgenmaden var indtaget og præmiebordet set blev der stille og roligt vandret over mod åen. Inden fiskeriet blev skudt i gang holdte Turlederen en lille tale hvor reglerne blev opremset.
Allerede inden for den 1. time kunne man både mærke og se at fiskeriet ville blive svært. flere havde endnu ikke fanget fisk, nogen havde ikke engang mærket et hug. alt dette skyldes måske den ekstremt lave vandstand der var i både åen og karret! vandet blev ved med at falde hele dagen igennem og det så på ingen måder ud til at blive bedre for fiskeriet. Dog kom der lidt gang i fiskeriet!

Især juniorene fik gang i den med rejerne som agn. Pludselig gik der meldinger om en fisk på 1500gram og rigtigt nok kom Nikolaj Jensen Løbende over og fortalte at han lige have landet en aborre på 1,5 kg! Det var tilmed én af de fisk Biologen Emil Flindt havde været nede og mærke, så det er dejligt at se at Catch & Release fiskeriet virker i området! fisken på 1500gram gav lidt blod på tanden og der kom hurtigt meldinger om flere Kgs. fisk!
Især Morten Hansen havde knækket koden med skallerne! Fiskene huggede forsigtigt men Morten fandt hurtigt ud af hvornår modhugget skulle gives og fik derfor også krogede en hel del fisk!
Morten fik et godt hug og den bløde bundkæp kom på overarbejde. Der blev hurtigt nævnt at dette meget vel kunne være vinderfisken! desværre viste det sig at være en mindre gedde som havde set sig lun på Mortens bundfisket skalle.
Der var faktisk en mindre sidegevindst til dagen "sjove fangst" altså evt. fangsten af andet end en aborre under selve aborrefiskeriet. Denne præmie gik faktisk ikke til Morten Da Kenn Kristensen 30 min forinden også havde landet en Gedde på skalle. Kenn´s gedde viste sig at være den største af de 2 gedder.

Det svære fiskeri varede desværre hele fisketiden og vi måtte konstatere at fiskeriet aldrig kom helt oppe at ringe.
Dog lå podieplaceringerne meget tæt i samtlige af kategorierne! (Senior, Junior og pensionist).

Blandt de 2 juniorfiskere var forskellen mellem 1. Og 2. Pladsen blot 300 gram. Vinderfisken blev landet af Nikolaj Jensen med hans flotte fisk på 1500gram. William Spangsberg fik en fisk på 1200 gram. Blandt pensionisterne kunne Kurt Vedsman hive præmien i hus med en aborre på 1170gram men 2. Pladsen gik til Erik Enemark med en fisk på 825gram. Seniorende lå vandvittigt tæt i årets konkurrence. Fra plads 1 til 5 var der blot 200gram! Morten Hansen fik førstepladsen med en aborre på 1275 gram mens faren, Søren Hansen måtte tage til takke med en 5. Plads på 1075 gram. Der imellem lå Dan Rasmussen på en anden plads, Andreas Andersen på tredje pladsen og Birger Maleren Loop på fjerde pladsen.
Tillykke til diverse vinderen af de fine præmier!

Der skal lyde et kæmpe stort tak til Dan for et fantastisk arrangement, stærkt gået.

Og der skal også lyde et stort tak til de sponsere som har støttet op om dette arrangement, det er deltagerne og klubben meget glade for.

Skrevet af Kristoffer Rico Hansen, billeder af Steven Sander Jensen og Julie Løfwall

Stor tak til dagens sponsorer:

FAIRPOINT / WESTIN
ISK
WWW.hvidovresport.dk
Sport Dres
Tempo Både, Ishøj Havn
Ebbe's Foderbræt (Bauhaus, Ishøj)
Brøndby Strand fisk og skaldyr
O.G. Paint (Snurrebassen)
Mustadeurope
Köder
Eastfield Lures
7-eleven, Ishøj Strandvej


Alle nyheder