Seneste Nyheder

Bent i Mexico, 27-12-2016


Efter et års venten i spænding gik turen søndag d. 13. november 2016 til Mexico, hvor min fiskekammerat Flemming Weidemann og jeg sammen med 6 andre fisketosser skulle fiske ud for byen Zihuatanejo.

Turen var arrangeret af Carsten Faber fra Hvidovre Sport i samarbejde med Getaway Tours og fiskeriet var baseret på en blanding af In Shore og Out Shore fiskeri efter Roosterfish, Jack crevalle, Bonito, Spanish macrel, Sailfish og Dorado.

Efter sigende skulle kystfiskeriet være helt på toppen på denne årstid, hvorimod fiskeriet efter Sailfish og Dorado er bedst i januar, februar og marts måned. Det skulle så vise sig, at kystfiskeriet var det dårligste i de sidste 5 år, men det lykkedes alligevel at fange nogle flotte fisk, men ikke i den målestok, som vi havde at næsen op efter.

Efter en lang rejse med overnatning i Mexico City nåede vi langt om længe frem til Zihuatanejo, hvor vi blev indkvarteret på et hotel af middel standard, dog med en forrygende udsigt over bugten, hvor alle fiskebådende lå for svaj. Dagstemperaturen lå på ca. 34 graders varme, så der skulle bruges en del solcreme for at undgå solskoldning.

Tirsdag morgen mødte vi op på havnemolen og blev fordelt med 2 mand i hver båd. Vores skipper hed Coco og båden var en ca. 5 m lang Pango med kahyt uden vinduer. Under kystfiskeriet skulle en af os stå på fordækket og den anden på bagdækket. Førstedagen blev for os en blandet fornøjelse, idet vi først skulle skyde os ind på fiskeriet.
Det lykkedes kun at fange en enkelt Nedlefisk ”forstørret hornfisk” på livebait. Der ud over mistede vi 3-4 stykker, idet de var ekstremt svære at kroge.

Dagen efter gik det noget bedre, idet vi fiskede langs en kyststrækning, hvor der fandtes både Bonitoer og Spanish macrel. Det mest overraskende var, at vores poppere og stickbaits ikke virkede, men at 60 grams slanke pirke var medicinen, der skulle til.
Om eftermiddagen røg vi ind i et forrygende Bonitofiskeri.
Det vil sige, at det gjorde Flemming, idet han fangede 12 stk. superflotte Bonitoer op til ca. 2 kg., inden jeg fandt medicinen. Det viste sig, at udskiftning af forfang og en mindre springring, samt ultrahurtig indspinding var medicinen, der skulle til før end jeg fik gang i fiskeriet. Vi fangede ca. 22 Bonitoer og en del Spanish macrel i løbet af dagen.

Dagen efter valgte vi at fiske Out Shore og her var skipper i hvert fald på hjemmebane, idet han var super effektiv til at sætte stænger og montere døde agnfisk på riggene. Efter et par timer var der hug i min side og en flot Dorado sprang ud af vandet.
Dorado går normalt parvis, altså en hun og en hanfisk og den ene stang i Flemmings side udløste også, men fisken blev ikke siddende på krogen, så det var kun min fisk, der blev landet. En flot Dorado på 9 kg.

Senere lykkedes det Flemming at lande en flot Sailfish på ca. 30 kg. og efter yderligere nogle timer uden hug, udløste riggen i min side og linen farede af hjulet, et Stella 10.000 fastspolehjul med ca. 400 m spunden line. Jeg tog stangen og forsøgte at bremse fisken, en stor Sailfish, der sprang ud af vandet flere hundrede meter fra båden. Linen susede af hjulet og til sidst kunne jeg se det guldfarvede metal på spolen. Jeg holdt krampagtigt fat i spolen og håbede, at fisken ville stoppe sit udløb. Skipper satte i bak og det lykkedes at få lidt line tilbage på spolen.

Efter lidt tovtrækkeri med den store fisk lykkedes det at få fisken ind til båden og få taget et foto.Desværre lykkedes det ikke at få genudsat fisken i live selv om vi forsøgte i flere minutter ved at holde fisken i næbbet i vandet. En lille trøst var dog, at fisken så kom skippers familie til gode.

Dagen efter valgte vi at fiske In Shore og sejlede ca. 2 timer sydpå til en strand, hvor der skulle være chancer for at fange Roosterfisk og Jack crevalles. Det lykkedes da også for mig at lande 2 Roosterfisk, men desværre i mindre størrelser op til ca. 3 kg.
Vi havde en fin dag, hvor vi bl.a. landede en del Spanish macrels.

Dagene fløj afsted, uden at det var det helt vilde fiskeri. Heldigvis var der lidt held og dygtighed i flere af de andre både, hvor der både blev landet flotte Sailfish, Doradoer og en af dagene fik Carsten Faber også en Roosterfish på ca. 12 kg. på livebait. Carsten og hans makker Jesper var også gode til at fange Doradoer, idet det lykkedes for dem 2 gange, at få dobbelthug af Doradoer, hvor den største vejede ca. 12 kg.

Flemming og jeg boede ved siden af 2 franskmænd, der viste flotte fotos af Roosterfisk og store Jacks hver dag. Vi spurgte dem, hvor de havde fanget dem, og det oplyste, at det var 2 timeres sejlads nordpå, hvorfor vi aftalte med vores skipper, at vi skulle prøve at finde franskmændenes hot spot.
Det viste sig at være en rigtig god ide, idet vi fik et super forrygende kystfiskeri denne dag.
Jeg var lidt uheldig om formiddagen, idet jeg fik en fin Roosterfisk på krogen. Fisken viste sig flere gange og skønsmæssigt var den nok på ca. 6-7 kg. Desværre rettede den krogen ud, så øv, øv, øv.
Der var vild jagt på småfisk helt inde i brændingen og vi fangede en del spanish macrels (14 stk.) og enkelte bonitoer. Om eftermiddagen fik jeg en fin fisk på, der viste sig at være en Jack Crevalle på ca. 6 kg.

Kort tid efter var det Flemmings tur. Det viste sig at være en superfin Roosterfish på¨ca. 10 kg., der gav Flemming kamp til stregen. Sidst på dagen lykkedes det også for Flemming at fange en fin Jack Crevalle på ca. 6 kg.
Dagen efter forsøgte vi igen samme sted, men stedet var støvsuget for store fisk.

På sidstedagen forsøgte vi Out Shore og det lykkedes Flemming af fange en Sailfish på ca. 30 kg. Vi havde der ud over 3 tilbud, der imidlertid ikke tog ordentligt fat i agnen.

Som en slutbemærkning skal det nævnes, at det var en fin tur i godt selskab med en supergod turleder i Carsten Faber.
Fiskeriet kunne godt have været bedre, men var rimeligt i forhold til, at det var det dårligste i de sidste 5 år.
Det mest overraskende var, at alt det grej, som vi havde købt i dyre domme, ikke virkede som forventet, idet slanke 60 grams pirke var helt suveræne ved kystfiskeriet.

Mvh.
Bent Hytholm Jensen

Alle nyheder